Peste 150 de militanţi islamişti care s-au predat în Afganistan pot primi amnistie

Peste 150 de militanţi ai grupării teroriste Stat Islamic care s-au predat săptămâna aceasta forţelor de securitate în provincia Jawzan pot primi amnistie, deşi sunt acuzaţi de atrocităţi precum viol şi crimă, relatează Reuters.

523 afișări
Imaginea articolului Peste 150 de militanţi islamişti care s-au predat în Afganistan pot primi amnistie

Peste 150 de militanţi islamişti care s-au predat în Afganistan pot primi amnistie

Printre cei peste 150 de militanţi ai grupării Stat Islamic care s-au predat se numără şi doi comandanţi seniori. Aceştia s-au predat după ce taberele lor din Jawzan au fost atacate de talibani.

Mohammad Reza Ghafouri, purtătorul de cuvânt al guvernatorului din Jawzan a transmis că autorităţile nu trebuie să încurajeze militanţii să se predea pentru a evita condamnările.

„Există posibilitatea de amnistie pentru grupul Daesh care s-a predat recent”, a declarat purtătorul de cuvânt.

„Gruparea nu va fi adusă în faţa justiţiei deoarece face parte din procesul de pacificare”, a adăugat acesta, adăugând că cei care au nemulţumiri în legătură cu acest lucru sunt liberi să discute cu reprezentanţii curţilor de judecată.

Oficialii guvernamentali au declarat că este prima dată când un grup atât de mare de militanţi islamişti s-au predat. Printre cei care s-au predat se numără şi mai multe femei şi copii, înrudiţi cu militanţii.

Mohammad Radmanish, purtătorul de cuvânt al forţelor de securitate, a declarat că armata şi-a făcut treaba şi acum este momentul ca Guvernul să decidă ce este de făcut.

„Ca apărători ai poporului, treaba noastră este să luptăm cu inamicul. Acum că s-au predat, treaba noastră s-a terminat”, a adăugat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici