Peste 150 de persoane au fost salvate din inundaţiile din estul Australiei

Autorităţile australiene au anunţat sâmbătă că 152 de persoane au fost salvate din inundaţiile din estul statului New South Wales, după ce ploile torenţiale au declanşat avertismente pentru ca locuitorii să se mute în zone mai înalte.

95 afișări
Imaginea articolului Peste 150 de persoane au fost salvate din inundaţiile din estul Australiei

Autorităţile au precizat că 72 de salvări au fost efectuate în capitala statului, Sydney, cel mai mare oraş din Australia, unde au avut loc inundaţii periculoase în mai multe suburbii joase.

Aproximativ 15 ordine de evacuare de urgenţă au fost puse în aplicare în tot statul, a declarat Serviciul de urgenţă al statului New South Wales, care a primit 4.128 de apeluri de ajutor în 24 de ore, până la ora locală 05:00.

„Nivelul inundaţiilor în unele râuri, în special în vestul oraşului Sydney, continuă să crească”, a declarat premierul din New South Wales, Chris Minns, într-o conferinţă de presă televizată, potrivit Reuters.

Ploi torenţiale au lovit vineri sud-estul Australiei, revărsând asupra oraşului Sydney aproape cât o lună de precipitaţii şi determinând avertismente pentru ca oamenii să evite călătoriile neesenţiale şi să rămână în case.

Sydney a primit 111 mm de precipitaţii în cele 24 de ore de vineri dimineaţă, conform datelor furnizate de meteorologi, puţin mai puţin decât media de 121,5 mm de precipitaţii pentru luna aprilie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici