Peste 180 de poziţii bombardate de Turcia în nordul Siriei/ OSDO: Cel puţin 15 morţi în urma ofensivei

Ministerul Apărării de la Ankara a transmis că, de la începutul operaţiunii "Izvorul Păcii", forţele turce au bombardat 181 de poziţii controlate de miliţiile kurde în nordul Siriei, relatează Anadolu, agenţia oficială de ştiri din Turcia.

696 afișări
Imaginea articolului Peste 180 de poziţii bombardate de Turcia în nordul Siriei/ OSDO: Cel puţin 15 morţi în urma ofensivei

Peste 180 de poziţii bombardate de Turcia în Siria/ OSDO: Cel puţin 15 morţi în urma ofensivei

Administraţia de la Ankara a comunicat Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite că operaţiunea militară în nordul Siriei va fi "proporţională, măsurată şi responsabilă".

La cererea Marii Britanii, Franţei, Germaniei, Belgiei şi Poloniei, Consiliul urmează să discute joi despre situaţia din Siria.

Organizaţia non-guvernamentală Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a transmis că cel puţin opt civili şi şapte insurgenţi kurzi au decedat în urma operaţiunii declanşate de Turcia în nordul Siriei, informează agenţia The Associated Press.

Lupte intense între forţele kurde şi cele turce s-au înregistrat miercuri seară în districtele Al Khalilia şi Tannura, aflate la vest de oraşul Qamishli, centrul administrativ al autoproclamatei regiuni autonome kurde din nordul Siriei, a transmis postul Al Mayadeen TV, potrivit agenţiei Tass.

Artileria turcă a efectuat bombardamente în la periferiile oraşului Qamishli.

Postul Al Hadath TV a relatat că populaţia civilă din mai multe localităţi de la frontieră şi-au părăsit casele din cauza luptelor.

Trupele turce şi insurgenţii sirieni susţinuţi de Ankara au luat cu asalt mai multe zone controlate de miliţiile kurde siriene, iniţiind miercuri faza terestră a operaţiunii militare în nordul Siriei, acţiune ce ar putea transforma războiul civil sirian.

Taguri:
turcia,
siria,
război

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici