Peste 2.000 de curse aeriene, anulate în Statele Unite din cauza viscolului

Peste 2.000 de curse aeriene au fost anulate luni în Statele Unite în contextul avertizărilor de viscol care vizează regiuni din nord-estul ţării, unde stratul de zăpadă ar putea atinge aproape un metru.

115 afișări
Imaginea articolului Peste 2.000 de curse aeriene, anulate în Statele Unite din cauza viscolului

Peste 2.000 de curse aeriene, anulate în Statele Unite din cauza viscolului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile au anunţat anularea a 2.009 zboruri cu decolare sau aterizare în Statele Unite. Alte 271 de zboruri au avut întârzieri, conform site-ului de profil Flightaware.

Agenţia meteorologică a emis o avertizare de viscol pentru zonele New York şi Boston, până la frontiera cu Canada.

Stratul de zăpadă ar putea atinge 45 - 60 de centimetri la New York şi Boston şi 80 de centimetri în statul Massachusetts.

Preşedintele Barack Obama, aflat în vizită în India, a fost informat în legătură cu riscul ninsorilor abundente.

"Oficialii de la Casa Albă sunt în contact cu autorităţile locale din zona coastei de est pentru a se asigura că dispun de resursele necesare", a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Statelor Unite.

Primarul din New York, Bill de Blasio, a avertizat că ar putea fi una dintre cele mai mari furtuni de zăpadă din istoria oraşului, unde stratul de zăpadă ar putea atinge 90 de centimetri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici