Peste 2.900 de persoane au fost ucise în Siria de la începerea acţiunilor de reprimare

Peste 2.900 de persoane au fost ucise de la începutul acţiunilor de reprimare din Siria, anunţă joi Înaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului.

251 afișări
Imaginea articolului Peste 2.900 de persoane au fost ucise în Siria de la începerea acţiunilor de reprimare

Peste 2.900 de persoane au fost ucise în Siria de la începerea acţiunilor de reprimare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Potrivit listei detaliate cu numele persoanelor, numărul total al celor ucişi de la începutul manifestaţiilor în Siria depăşeşte 2.900", a declarat purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisariat, Rupert Colville.

Potrivit oficialului citat, această cifră riscă să crească pentru că foarte multe persoane sunt dispărute.

Anunţul intervine în contextul în care Consiliul ONU pentru Drepturile Omului urmează să analizeze vineri situaţia din Siria.

"Cerem tuturor statelor să denunţe gravitatea, amploarea şi caracterul sistematic al încălcărilor drepturilor omului din Siria", a explicat Philippe Dam, reprezentantul organizaţiei Human Right Watch.

"Deşi Consiliul Drepturilor Omului a adoptat deja două rezoluţii privind actele de reprimare din Siria, faptul că Guvernul sirian nu a permis anchete internaţionale în aceste cazuri ar trebui să preocupe toate statele membre ONU", adaugă el.

Comisia de anchetă internaţională însărcinată cu anchetarea acţiunilor de reprimare din Siria încă aşteaptă aprobarea Damascului pentru a pătrunde pe teritoriul sirian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici