Peste 20 de morţi în Siria, într-un bombardament rebel asupra unui miting electoral pro-Assad

Douăzeci şi una de persoane au fost ucise în oraşul sirian Deraa (sud) într-un bombardament rebel asupra unui miting al unor susţinători ai lui Bashar el-Assad, în cadrul campaniei în vederea realegerii acestuia, programat la 3 iunie, a anunţat vineri un ONG.

182 afișări
Imaginea articolului Peste 20 de morţi în Siria, într-un bombardament rebel asupra unui miting electoral pro-Assad

Peste 20 de morţi în Siria, într-un bombardament rebel asupra unui miting electoral pro-Assad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Unsprezece civili, inclusiv un copil, şi şase membri ai Comitetului Popular, o miliţie proregim, se află printre victime, a precizat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, care a anunţat iniţial 22 de morţi.

Potrivit Observatorului, o brigadă islamică a tras joi seara un obuz asupra "unui cort (instalat) în cartierul în care se află aeroportul, în cadrul campaniei de susţinere" a lui al-Assad. Atacul s-a soldat, de asemenea, cu aproximativ 30 de răniţi.

Este prima dată când este vizată o reuniune electorală, a declarat Rami Abdel Rahmane, directorul ONG-ului. Este vorba despre "un mesaj clar că nu există nicio zonă securizată pentru organizarea unui scrutin", a apreciat el.

"Rebelii au ameninţat că vor viza reuniunile proregim în numeroase regiuni şi este clar că organizarea unor alegeri, în prezent, dat fiind ceea ce se întâmplă în Siria, este o nebunie", a adăugat el.

Alegerile prezidenţiale siriene au fost catalogate o "farsă" de către mai multe ţări occidentale şi opoziţia siriană din exil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici