Peste 20 de victime şi 60.000 de sinistraţi în urma precipitaţiilor din America Centrală

Cel puţin 22 de persoane au murit şi alte 60.000 sunt sinistrate în urma ploilor torenţiale care afectează, de la începutul săptămânii, zona Americii Centrale.

290 afișări
Imaginea articolului Peste 20 de victime şi 60.000 de sinistraţi în urma precipitaţiilor din America Centrală

Peste 20 de victime şi 60.000 de sinistraţi în urma precipitaţiilor din America Centrală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Intemperiile au provocat revărsarea râurilor, inundaţii, întreruperea comunicaţiilor şi a alimentării cu energie electrică, alunecări de teren şi distrugerea a numeroase clădiri.

În Guatemala, cel mai grav afectată, 15 persoane au murit şi alte 52.000 sunt sinistrate, iar multe poduri au fost luate de ape. "Avem 15 persoane decedate, patru dispăruţi, 938 de locuitori adăpostiţi în centre de primire, 1.570 de evacuaţi", iar 50 de tronsoane de drum şi opt poduri au fost avariate, a declarat vicepreşedintele Rafael Espada.

El a adăugat că, potrivit meteorologilor, ploile vor mai continua cel puţin 48 de ore şi a cerut populaţiei să evite să iasă din casă.

Şi Nicaragua şi Salvadorul au fost afectate de intemperii, iar serviciile de intervenţie au anunţat moartea a şapte persoane; autorităţile din Honduras şi Costa Rica au anunţat că au înregistrat numai pagube materiale pe teritoriul celor două ţări.

În Salvador, unde intemperiile au provocat moartea a patru persoane, guvernul a afirmat că 3.101 persoane sunt găzduite în centre de cazare temporare, 4.000 de persoane au fost evacuate, iar 21 de râuri au ieşit din matcă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici