Peste 200 de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare afectată de cutremur în Chile

Mai mult de 200 de deţinuţi dintr-o închisoare din Chile au evadat după ce un zid al centrului de detenţie s-a prăbuşit în urma cutremurului cu magnitudinea 8,8 de sâmbătă, au declarat surse din sistemul penitenciar chilian.

38 afișări
Imaginea articolului Peste 200 de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare afectată de cutremur în Chile

Peste 200 de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare afectată de cutremur în Chile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Un zid exterior al unei unităţi s-a prăbuşit, provocând rănirea gravă a unui gardian, iar 269 de deţinuţi au fugit; 60 dintre ei au fost prinşi ulterior", a declarat directorul poliţiei penitenciare, Alejandro Jimenez, citat de site-ul cotidianului La Tercera.

Cei circa 600 de deţinuţi din închisoarea sunt transferaţi către un penitenciar din Concepcion, situat la circa 100 de kilometri către est.

Preşedintele chilian, Michelle Bachelet, a declarat sâmbătă că mai multe clădiri publice au fost avariate în urma cutremurului care a afectat ţara sa, între care două spitale şi mai multe închisori, relatează CNN.

Două dintre cele mai mari spitale au suferit pagube ale structurii de rezistenţă, iar pacienţii sunt transferaţi către alte centre medicale, a declarat Bachelet, adăugând că şi alte instituţii publice au fost afectate.

"Există informaţii că într-o închisoare s-ar fi produs revolte", a declarat preşedintele. "Închisorile au suferit, bineînţeles, pagube semnificative. Departamentul Justiţiei analizează situaţia şi evaluează pagubele. Ne gândim la posibilitatea de a muta o parte dintre aceşti deţinuţi", a explicat ea.

Conform unui bilanţ provizoriu, cel puţin 147 de persoane au murit şi alte 400.000 au fost afectate de cutremurul de sâmbătă, produs la ora locală 3.34 (8.34, ora României) în regiunea Concepcion, la 500 de kilometri de capitala Santiago.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici