Peste 300 de maşini incendiate în Franţa, înainte de Ziua Naţională

Un număr de 317 maşini au fost incendiate şi 13 membri ai forţelor de ordine au fost răniţi în Franţa în violenţele produse în noapte de luni spre marţi, înainte de sărbătorirea Zilei Naţionale, a anunţat poliţia.

17 afișări
Imaginea articolului Peste 300 de maşini incendiate în Franţa, înainte de Ziua Naţională

Peste 300 de maşini incendiate în Franţa, înainte de Ziua Naţională (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numărul maşinilor incendiate este în creştere cu 6,73 la sută comparativ cu 2008, potrivit bilanţului provizoriu care ia în considerare doar vehiculele pe care forţele de ordine le-au observat sau despre care au fost înştiinţate că fuseseră incendiate.

Dacă în general, "noaptea a fost relativ calmă, fără incidente majore", precizează Direcţia generală a Poliţiei Naţionale, au avut loc "mai multe agresiuni (împotriva forţelor de ordine) cu dispozitive pirotehnice, precum mortiere cu focuri de artificii".

Doisprezece poliţişti şi un jandarm au fost răniţi, aceştia suferind "în principal de probleme auditive cauzate de exploziile" provocate de aceste dispozitive.

La ora locală 06.00 (07.00, ora României), 240 de persoane fuseseră reţinute în cursul nopţii, faţă de 121 în 2008, iar 190 au fost plasate în arest preventiv faţă de 72 în 2008.

Aceste violenţe au devenit "clasice" în Franţa, în special în marile oraşe unde tinerii din suburbiile defavorizate îşi exprimă nemulţumirile în această zi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici