Peste 4.000 de imigranţi au murit în 2016, dintre care 3.120 înecaţi în Marea Mediterană

Peste 4.000 de imigranţi au murit în întreaga lume, inclusiv 3.120 înecaţi în Marea Mediterană, în primele şapte luni ale anului 2016, cu 26% mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, anunţă Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), conform ziarului Le Point.

283 afișări
Imaginea articolului Peste 4.000 de imigranţi au murit în 2016, dintre care 3.120 înecaţi în Marea Mediterană

Peste 4.000 de imigranţi au murit în 2016, dintre care 3.120 înecaţi în Marea Mediterană

În total, 4.027 de imigranţi au murit în cursul acestui an, a transmis luni Organizaţia Internaţională pentru Migraţie.

Bilanţul cel mai grav se înregistrează în Marea Mediterană, unde s-au înecat cel puţin 3.120 de imigranţi în perioada 1 ianuarie - 31 iulie.

O altă zonă periculoasă pentru imigranţi este nordul Africii, unde au murit 342 de imigranţi.

"Aceşti imigranţi au fost victime ale traficanţilor sau ale autorităţilor naţionale", precizează OIM.

Poliţia de frontieră turcă a împuşcat mortal 64 de imigranţi sirieni în timp ce încercau să pătrundă ilegal în Turcia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici