Peste 40 de oraşe din Rusia şi CSI ar putea avea autobuze cu portretul lui Stalin de Ziua Victoriei

Portrete ale lui Stalin vor apărea pe autobuzele din 40 de oraşe ruseşti şi din Comunitatea Statelor Independente (CSI), odată cu apropierea Zilei Victoriei, în pofida tuturor dovezilor privind nenumăratele crime împotriva umanităţii comise de acesta.

302 afișări
Imaginea articolului Peste 40 de oraşe din Rusia şi CSI ar putea avea autobuze cu portretul lui Stalin de Ziua Victoriei

Peste 40 de oraşe din Rusia şi CSI ar putea avea autobuze cu portretul lui Stalin de Ziua Victoriei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorul iniţiativei "Autobuzele Victoriei", Viktor Loghinov, a declarat joi că mişcarea a cunoscut anul acesta cel mai mare interes, tot mai multe oraşe dorind să participe, informează Russia Today, în pagina electronică. Astfel de proiecte s-au desfăşurat în diferite oraşe din Rusia în 2010 şi 2011.

În acest an, şi-au anunţat participarea activişti din Moscova, Sankt Petersburg, Volvograd, Kursk şi alte oraşe. Din cadrul CSI, acest proiect a primit suportul activiştilor din Kiev, Minsk, Tallinn şi Riga.

Organizatorii au declarat că acest proiect este o tentativă de a împiedica falsificarea istoriei şi un tribut adus eroilor care au luptat sub comanda lui Stalin în al Doilea Război Mondial.

Autorităţile din Moscova au condamnat în 2011 această iniţiativă şi speră să o împiedice în acest an, la fel ca şi autorităţile din Riga şi Tallinn.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici