Peste 460 de morţi şi 192 de dispăruţi în Taiwan, în urma taifunului Morakot

460 de persoane au murit, iar alte 192 sunt date dispărute, în urma trecerii taifunului Morakot pe teritoriul Taiwanului, la 8 august, potrivit unui nou bilanţ, anunţat marţi de Guvernul acestei insule.

20 afișări
Imaginea articolului Peste 460 de morţi şi 192 de dispăruţi în Taiwan, în urma taifunului Morakot

Peste 460 de morţi şi 192 de dispăruţi în Taiwan, în urma taifunului Morakot (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Precedentul bilanţ, comunicat anterior, în cursul zilei de marţi, menţiona 376 de morţi şi 254 de persoane dispărute.

Acesta include cele 238 de persoane care au murit doar în satul Hsiaolin.

Taifunul a provocat cele mai puternice inundaţii din ultimii 50 de ani din Taiwan.

Morakot este cel mai puternic taifun care a afectat Taiwanul, a declarat preşedintele Ma Ying-jeou, adăugând că amploarea acestuia ar fi superioară celei a taifunului din 1959, care s-a soldat cu 667 de morţi şi circa 1.000 de dispăruţi.

Cea mai mare catastrofă naturală care a afectat Taiwanul rămâne în continuare cutremurul din septembrie 1999, cu o magnitudine de 7,6, care a provocat moartea a 2.400 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici