Peste 56.000 de copii ar putea muri în Asia din cauza crizei economice

Criza financiară ar putea provoca moartea a peste 56.000 de copii în cele mai sărace ţări din Asia, a avertizat duminică un oficial de rang înalt din cadrul Băncii Asiatice pentru Dezvoltare (BAD).

248 afișări
Imaginea articolului Peste 56.000 de copii ar putea muri în Asia din cauza crizei economice

Peste 56.000 de copii ar putea muri în Asia din cauza crizei economice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Diminuarea creşterii "va avea consecinţe economice şi sociale grave în regiune", a precizat directorul general al BAD, Rajat Nag, cu ocazia adunării generale a instituţiei, care se desfăşoară la Bali, în Indonezia.

"Nu este vorba numai de o criză economică, ci şi de o criză socială", a menţionat el.

"În ţările în curs de dezvoltare, estimările noastre arată că declinul economic va avea consecinţe grave, cauzând moartea a peste 56.000 de copii în regiune", a adăugat el.

În februarie, Banca Mondială a estimat că în situaţia în care criza va persista, între 200.000 şi 400.000 de copii ar putea muri peste tot în lume în perioada 2009-2015.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici