Peste 60 de persoane au decedat în SUA, din cauza viscolului

Bilanţul victimelor din oraşul Buffalo din New York a crescut la 28 de morţi, iar mii de oameni au rămas fără curent electric, pe fondul unei furtuni uriaşe care a lovit America de Nord, scrie BBC.

449 afișări
Imaginea articolului Peste 60 de persoane au decedat în SUA, din cauza viscolului

Peste 60 de morţi în SUA, din cauza viscolului

În întreaga ţară, cel puţin 62 de persoane au murit în incidente legate de vreme.

În Buffalo, un oficial de stat a declarat că poliţia militară a fost chemată pentru a ajuta la gestionarea traficului în oraş, unde interdicţia de circulaţie rămâne în vigoare.

Au fost raportate jafuri în unele părţi ale oraşului în timpul situaţiei de urgenţă.

Furtuna a forţat, de asemenea, anularea a mii de zboruri, dintre care aproximativ 4.800 numai marţi dimineaţă. Mii de pasageri au rămas blocaţi pe aeroporturile din întreaga ţară.

Vremea urmează să se îmbunătăţească, cu foarte puţine ninsori şi vreme uşor mai caldă pe drum.

În cadrul unei conferinţe de presă de marţi, oficialii din comitatul Erie din New York - care include Buffalo - au declarat că se aşteaptă ca numărul morţilor să crească pe măsură ce operaţiunile de căutare şi salvare continuă. Cei 28 de morţi confirmaţi sunt toţi din Buffalo.

Mai mult de 4.000 de persoane din zonă au rămas fără curent electric după furtuna, despre care Brown a spus că a fost "probabil" cea mai gravă din viaţa majorităţii locuitorilor. În momentul de vârf al furtunii, aproximativ 20.000 de persoane au rămas fără curent electric.

Oficialii au avertizat că încălzirea temperaturilor din regiune ar putea duce la probleme suplimentare, inclusiv la inundaţii pe măsură ce zăpada se dezgheaţă.

În comitatul Erie, autorităţile municipale au îndepărtat marţi gheaţa şi blocajele din canalele de scurgere a apelor pluviale înaintea a ceea ce oficialii au numit o "topire rapidă".

Mark Poloncarz, directorul executiv al comitatului Erie, unde se află Buffalo, a declarat că 100 de ofiţeri de poliţie militară şi poliţia statală suplimentară au fost aduşi pentru a ajuta la controlul traficului în zonă, unde condiţiile au rămas grele pe multe drumuri locale.

Comisarul poliţiei din Buffalo, Joseph Gragmalia, a declarat că jafurile "continuă". Patru persoane au fost arestate până în prezent. "Nu este vorba de oameni care fură alimente, medicamente şi scutece", a spus el. "Ei distrug magazine. Ei fură televizoare, canapele, orice altceva pe care pot pune mâna. Sunt oportunişti".

Luni, preşedintele american Joe Biden a aprobat acordarea de sprijin federal pentru statul New York. "Inima mea este alături de cei care au pierdut persoane dragi în acest weekend de sărbătoare", a scris el pe Twitter.

Statul vecin New Jersey a trimis, de asemenea, servicii de urgenţă în statul New York pentru a oferi asistenţă suplimentară.

Guvernatorul statului, Kathy Hochul, originară din Buffalo, a descris furtuna ca fiind "viscolul secolului". "Este ca şi cum ai merge într-o zonă de război, iar vehiculele de pe marginea drumurilor sunt şocante".

Oficialii din New York au declarat că personalul de urgenţă a fost nevoit să meargă din maşină în maşină pentru a căuta supravieţuitori ai furtunii, găsind uneori cadavre în maşini.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici