Peste 70 de cadavre, găsite în camionul cu refugiaţi abandonat în Austria - FOTO

Ministerul austriac de Interne a anunţat vineri dimineaţa că peste 70 de cadavre au fost găsite în autoutilitara descoperită joi pe o autostradă în Austria, relatează portalul TheLocal.at.

3863 afișări
Imaginea articolului Peste 70 de cadavre, găsite în camionul cu refugiaţi abandonat în Austria - FOTO

Peste 70 de cadavre găsite în camionul cu refugiaţi, abandonat în Austria (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Potrivit portalului, ministerul a anunţat vineri dimineaţa că anchetatori au recuperat cadavrele în noaptea de joi spre vineri şi că aceştia au confirmat că printre victime se află copii.

Vehiculul, la bordul căruia poliţia a anunţat iniţial că s-ar afla între 20 şi 50 de cadavre, a fost găsit parcat pe o bandă de staţionare, pe o autostradă din landul Burgenland, a declarat joi Hans Peter Doskozil, un purtător de cuvânt al poliţiei, într-o conferinţă susţinută de către ministrul austriac de Interne Johanna Mikl-Leitner.

"Ziua de astăzi (joi) este o zi neagră. Această tragedie ne afectează profund", a declarat Mikl-Leitner joi.

"Traficanţii de persoane sunt criminali. Oricine mai crede că ei sunt nişte persoane amabile care ajută nu mai poate fi ajutat", a adăugat ea.

Autoutilitara a fost vândută unui bărbat român care locuieşte în centrul Ungariei.

Poliţia din întreaga Europă a fost alertată şi îl caută în legătură cu această tragedie, scrie The Local.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici