Peste 90 de congresmeni americani vor îngheţarea propriilor salarii

Nouăzeci şi trei de membri ai Camerei Reprezentanţilor din SUA susţin un proiect de lege care ar impune stagnarea salariilor lor din cauza crizei economice, a anunţat vineri Biroul unuia dintre iniţiatorii textului.

24 afișări
Imaginea articolului Peste 90 de congresmeni americani vor îngheţarea propriilor salarii

Peste 90 de congresmeni americani vor îngheţarea propriilor salarii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Membrii Camerei Reprezentanţilor trebuie să primească o creştere anuală automată a salariilor lor de 4.700 de dolari, anul viitor, în baza unei legi datând din 1989, care reglementează creşterile salariale ale congresmenilor.

Proiectul de lege introdus de republicanul Ron Paul şi de democratul Harry Mitchell ar putea determina economii de 2,5 milioane de dolari pentru contribuabili, subliniază autorii textului.

Mitchell a încercat în van să obţină ataşarea proiectului său la planul de relansare economică de 819 miliarde de dolari votat de Camera Reprezentanţilor miercuri.

Într-un comunicat de la începutul lui ianuarie, când proiectul a fost prezentat în Cameră, Mitchell a afirmat: "Suntem în mijlocul unei recesiuni şi aleşii noştri trebuie să acţioneze corect". "Este de neconceput ca (membrii) Congresului să îşi acorde o mărire când atâţia muncitori americani suferă".

Salariul anual al unui membru al Camerei Reprezentanţilor este de 174.000 de dolari. Liderii câştigă 193.400 de dolari, iar preşedintele Camerei 223.500 de dolari.

Liderii din Cameră nu s-au pronunţat oficial cu privire la o eventuală examinare a proiectului de lege.

Preşedintele american Barack Obama a anunţat la 21 ianuarie, în prima zi a mandatului său, o suspendare a creşterii salariilor principalilor colaboratori ai Casei Albe şi a promis o nouă eră de transparenţă în administraţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici