Peste 900 de fete şi femei au dispărut în Peru de la începutul pandemiei. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat cu ele

  • Autorităţile din Peru spun că peste 900 de femei au dispărut de la începutul pandemiei
  • Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat cu ele şi există posibilitatea ca acestea să fie decedate
  • Peste 70% din persoanele dispărute sunt minore
1602 afișări
Imaginea articolului Peste 900 de fete şi femei au dispărut în Peru de la începutul pandemiei. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat cu ele

Peste 900 de femei, majoritatea minore, au dispărut în Peru FOTO Profimedia

Peste 900 de femei, din care 70% minore, au fost date dispărute în Peru, de la începutul pandemiei, iar posibilitatea ca acestea să fie decedate este foarte mare, au anunţat autorităţile de la Lima, potrivit France 24.
 
Peru, o ţară cu 33 de milioane de locuitori, se confruntă cu o gravă problemă în ceea ce priveşte violenţa domestică, traficul de persoane şi prostituţie, iar carantina impusă de pandemia de coronavirus a adâncit conflictele. De asemenea, situaţia a fost agravată de pierderea joburilor şi criza sanitară.
 
„În timpul carantinei, în 3 luni şi jumătate, 915 femei au fost date dispărute în Peru şi sunt probabil decedate”, a spus Eliana Revollar, activistă pentru drepturile femeilor.
 
Înainte de pandemie, 5 femei erau raportate ca fiind dispărute în fiecare zi, iar numărul a crescut la 8 în timpul carantinei.
 
Activiştii spun că indicentele au loc şi din cauza lipsei unui registru al persoanelor dispărute, care îngreunează munca autorităţilor. Totodată, aceştia au declarat că, deseori, poliţia refuză să investigheze cazurile de violenţă domestică şi tratând totul cu indiferenţă.
 
„Trebuie să ştim ce s-a întâmplat cu ele", a spus Walter Gutierrez, avocat.
 
În ianuarie, cazul unei studente şi activiste pentru drepturile femeilor a acaparat atenţia publică, dar doar după ce cadavrul ei a fost găsit, la 3 ani după dispariţia ei.
 
Anul trecut au existat 166 de crime în Peru, doar 10% din acestea fiind cazuri ale unor persoane raportate dispărute anterior. De asemenea, 30.000 de apeluri pentru violenţă domestică au fost înregistrate pe întreg parcursul anului, potrivit autorităţilor. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici