Peste 98.000 de femei au semnat o petiţie împotriva lui Berlusconi

Peste 98.000 de femei au semnat în Italia o petiţie, lansată la iniţiativa cotidianului de stânga La Repubblica, pentru a denunţa "machismul" şi atitudinea adesea lipsită de respect a premierului Silvio Berlusconi faţă de femei, informează AFP.

21 afișări
Imaginea articolului Peste 98.000 de femei au semnat o petiţie împotriva lui Berlusconi

Peste 98.000 de femei au semnat o petiţie împotriva lui Berlusconi

"Acest bărbat ne jigneşte, să-l oprim", propune petiţia ziarului La Repubblica pentru "demnitatea femeilor", lansată în urmă cu zece zile, când Silvio Berlusconi a atacat-o pe deputata Partidului Democrat (stânga) Rosy Bindi, în vârstă de 58 de ani, în cursul unei emisiuni televizate, afirmând că este "mai mult frumoasă decât inteligentă".

"Femeie jignită de un preşedinte decepţionant", "Nu suntem la dispoziţia dumneavoastră" sau "Această insultă vine de la un bărbat mai mult cinstit decât inteligent", au replicat italiencele, care şi-au trimis în număr mare portretele, însoţite de mesaje, pe adresa cotidianului. În zece zile, petiţia a primit peste 98.000 de semnături, potrivit La Repubblica.

"Punând în permanenţă accentul pe vârsta unei femei, pe aspectul fizic şi mai puţin pe calităţile umane, riscăm să ne întoarcem la epoca ce a precedat feminismul", a declarat scriitoarea Lidia Ravera, una dintre numeroasele intelectuale semnatare.

Fostul ministru de stânga Giovanna Melandri a întors pseudo-gluma spirituală a Berlusconi, calificându-l drept un bărbat "mai degrabă înalt decât bine crescut", ştiind că acesta este complexat de talia sa modestă.

De aproape şase luni, Berlusconi este în centrul unei afaceri de moravuri în care sunt implicate cel puţin o minoră şi mai multe dame de companie, cărora el le-ar fi promis posturi la televiziune sau în politică, scandaluri despre care canalele private de televiziune, dar şi cel public, aflat, de asemenea, sub controlul său, evită să vorbească.

În mai, soţia sa, Veronica Lario, a solicitat divorţul, reproşând-i, într-o scrisoare făcută publică, participarea la petrecerea de majorat a unei adolescente şi prezenţa unor femei frumoase provenind din lumea spectacolului pe listele pentru alegerile europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici