Peste jumătate dintre bulgari vor demisia Guvernului Oreşarski

Peste jumătate dintre bulgari (60 la sută) susţin protestele antiguvernamentale din această ţară, potrivit unui sondaj realizat de Centrul naţional pentru cercetarea opiniei publice, relatează site-ul Novinite.com.

158 afișări
Imaginea articolului Peste jumătate dintre bulgari vor demisia Guvernului Oreşarski

Peste jumătate dintre bulgari vor demisia Guvernului Oreşarski (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În total, 37 la sută dintre persoanele chestionate vor ca Guvernul să demisioneze imediat, potrivit anchetei, care precizează că această opţiune este susţinută de tineri şi persoane educate. Alte 23 la sută afirmă că vor ca Guvernul să demisioneze, dar nu imediat.

O proporţie de 30 la sută dintre persoanele intervievate ar vrea ca Guvernul să rămână în funcţie. Această opţiune este exprimată în special de persoane în vârstă, cu grad scăzut de educaţie şi de cele care trăiesc în comunităţi mici.

Dintre persoanele chestionate, 47 la sută consideră că situaţia din ţară se va îmbunătăţi dacă vor avea loc alegeri anticipate, în timp ce 35 la sută cred contrariul, potrivit sondajului.

Ancheta arată, de asemenea, că preşedintele Rosen Plevneliev se bucură de cea mai mare popularitate dintre politicienii bulgari (51 la sută). El este urmat de primarul Sofiei, Iordanka Fandakova (49 la sută).

Protestele antiguvernamentale din Bulgaria au fost generate de numirea controversată a mogului media Delian Peevski în funcţia de preşedinte al Agenţiei naţionale de securitate (DANS) la 14 iunie.

Deşi numirea a fost revocată, bulgarii au continuat să iasă în stradă pentru a cere demisia Cabinetului lui Plamen Oreşarski.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici