Peste o treime din populaţia elveţiană cu vârsta de peste 15 ani provine din rândul imigranţilor

Mai mult de o treime (35%) din populaţia elveţiană cu vârsta de peste 15 ani provine din rândul imigranţilor, potrivit unui studiu publicat joi de către Biroul Federal de Statistică (OFS), relatează AFP.

122 afișări
Imaginea articolului Peste o treime din populaţia elveţiană cu vârsta de peste 15 ani provine din rândul imigranţilor

Peste o treime din populaţia elveţiană cu vârsta de peste 15 ani provine din rândul imigranţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În 2013, 2,4 milioane dintre cele 6,8 persoane în vârstă de 15 ani sau care aveau peste această vârstă proveneau din rândul imigranţilor, relevă studiul, în care se precizează că patru cincimi dintre ele s-au născut în străinătate, iar restul de o cincime s-a născut în Elveţia, însă provine din părinţi născuţi în străinătate.

De zece ani, proporţia populaţiei care provine din rândul imigranţilor a crescut cu şase puncte procentuale, de la 29% la 35%. În 2003 se înregistrau 1,7 milioane de persoane în această situaţie.

OFS precizează că "populaţia provenită din imigraţie este sensibil mai tânără decât populaţia care nu provine din imigraţie". Vârsta medie a populaţiei care nu provine din rândul imigranţilor este de 49 de ani, iar a celei care provine din rândul imigranţilor este de 44 de ani.

Printre naţionalităţile străine cele mai bine reprezentate, pe primul loc se află cele italiană şi germană (11% fiecare), urmate de cea portugheză (8%) şi franceză (4%).

Biroul mai anunţă că dintre cei 1,212 milioane de copii cu vârsta sub 15 ani 90% sunt născuţi în Elveţia.

Însă precizează că, pentru "observarea celor cu vârsta de până în 14 ani, sursa de date diferă de cea folosită pentru populaţia cu vârsta de 15 ani şi peste", făcând imposibilă construirea unei "tipologii a populaţiei în funcţie de statutul migratoriu: variabilele despre locul de naştere al părinţilor lipsesc".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici