Peste un miliard de persoane suferă de foame la nivel mondial

Peste un miliard de locuitori ai planetei suferă de foame din cauza crizei economice şi creşterii preţurilor la alimente în ultimii trei ani, a declarat joi directorul general al Organizaţiei ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), Jacques Diouf.

641 afișări
Imaginea articolului Peste un miliard de persoane suferă de foame la nivel mondial

Peste un miliard de persoane suferă de foame la nivel mondial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În 2009, numărul celor care suferă de foame în lume a crescut cu 105 milioane faţă de anul 2008, cifra depăşind în prezent un miliard", precizează directorul FAO, inaugurând în Panama cea de-a 31-a conferinţă FAO pentru America Latină şi Caraibe.

Din cei un miliard de oameni care suferă de foame, 642 de milioane trăiesc în Asia - Pacific, 265 de milioane în Africa, 42 de milioane în America Latină şi Caraibe şi 15 milioane în ţările dezvoltate.

Ţările cele mai afectate de foamete sunt R.D. Congo, Eritreea şi Haiti.

Africa este în continuare continentul cel mai afectat de foamete.

Directorul FAO a explicat accentuarea problemei în ultimii ani prin diminuarea investiţiilor în sectorul agricol, scumpirea alimentelor şi criza economică.

În ţările în curs de dezvoltare, familiile cheltuiesc până la 50 la sută din venituri pe alimente, comparativ cu 20 la sută în ţările dezvoltate.

Diouf propune crearea unei "politici mondiale pentru securitatea alimentară", care să prevadă creşterea producţiei agricole cu 70 la sută în ţările dezvoltate şi cu 100 la sută în ţările aflate în curs de dezvoltare.

Potrivit Departamentului de Afaceri Economice şi Sociale al ONU, populaţia lumii era estimată în 2008 la 6,9 miliarde de locuitori.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici