Petraeus: Obiectivele sporirii efectivelor din Irak, în mare parte atinse

Generalul David Petraeus, comandantul forţelor americane din Irak, a apreciat că obiectivele strategiei care a constat în sporirea efectivelor militare din această ţară au fost "în mare parte atinse", relatează AFP.

3 afișări
Imaginea articolului Petraeus: Obiectivele sporirii efectivelor din Irak, în mare parte atinse

Petraeus: Obiectivele sporirii efectivelor din Irak, în mare parte atinse

O primă reducere a trupelor americane din Irak ar putea interveni până în vara anului viitor, a declarat Petraeus.

"Obiectivele militare ale consolidării (efectivelor) sunt în mare parte atinse", a precizat el, într-o evaluare pe tema evoluţiei situaţiei din Irak, susţinută în faţa Comisiilor reunite pentru controlul forţelor armate şi pentru afaceri internaţionale din Camera Reprezentanţilor.

"Vom fi în măsură să ne reducem efectivele, în termeni de brigăzi de luptă, la nivelul lor dinaintea trimiterii trupelor suplimentare, până în vară, fără a pune în pericol progresele în domeniul securităţii pe care ne-am străduit atât să le obţinem", a adăugat generalul.

De asemenea, el a dat asigurări că a constatat, la nivel "global, îmbunătăţiri în domeniul securităţii" ţării.

Iranul duce un război împotriva statului irakian şi a forţelor coaliţiei prin intermediul miliţiilor şiite, a mai spus acesta.

Petraeus a recomandat  o primă reducere a efectivelor din Irak începând din decembrie, constând în circa 4.000 de militari. El a adăugat că această primă retragere ar fi urmată de reduceri progresive, pentru a ajunge în vara anului viitor la nivelul de la începutul lui 2007 (130.000 de militari).

Comandantul forţelor americane din Irak a declarat că o unitate de puşcaşi marini, desfăşurată în cadrul strategiei privind suplimentarea efectivelor din această ţară, va părăsi Irakul luna aceasta.

"Ulterior, dacă recomandările mele sunt aprobate, plecarea acestei unităţi va fi urmată de retragerea unei brigăzi de luptă, fără a fi înlocuită, la jumătatea lui decembrie, şi de redislocarea fără înlocuire a altor patru brigăzi de luptă şi a două batalioane ale puşcaşilor marini, în primele şapte luni ale lui 2008", a adăugat generalul.

Ambasadorul la Bagdad, Ryan Crocker, a apreciat, în cadrul audierii din Congresul american, că Statele Unite "îşi pot atinge obiectivele" din Irak.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici