Phenianul ameninţă că va distruge Coreea de Sud

Coreea de Nord a ameninţat, marţi, că va distruge Coreea de Sud, dacă aceasta nu pune capăt politicii sale de confruntare.

13 afișări
Imaginea articolului Phenianul ameninţă că va distruge Coreea de Sud

Phenianul ameninţă că va distruge Coreea de Sud (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Autorităţile marionetă ar face mai bine să ţină minte că atacurile noastre preventive vor reduce totul la (...) dărâmături şi nu doar vor incendia", a ameninţat armata nord-coreeană într-un comunicat.

"Totul se va dovedi a fi un război motivat (...) care va viza construirea unui stat independent reunificat", adaugă comunicatul.

Phenianul ameninţă, de asemenea, că armata sa va acţiona în mod "ferm" în cazul în care Coreea de Sud va menţine atitudinea sa de "confruntare" prin răspândirea de broşuri critice la adresa regimului nord-coreean.

Coreea de Nord posedă "o lovitură preventivă mai puternică şi mai sofisticată" decât a Coreei de Sud, subliniază armata nord-coreeană.

Regimul comunist a ameninţat, din nou, luni, că îi va expulza pe cei câţiva oficiali sud-coreeni dintr-un complex industrial exploatat în comun de cele două ţări dacă Seulul nu încetează campania de propagandă împotriva Phenianului.

Coreea de Nord protestează faţă de miile de pliante critice la adresa regimului comunist trimise de militanţi sud-coreeni din zona de frontieră după ce sunt ataşate unor baloane.

Aceşti militanţi, printre care se numără şi refugiaţi nord-coreeni, au cerut poporului nord-coreean să se revolte împotriva liderului Kim Jong-Il, pe care l-au calificat drept un dictator "criminal".

Potrivit profesorului Koh Yu-hwan, de la Universitatea Dongkuk din Seul, "avertismentul nu se rezumă doar la cuvinte, pentru că armata nord-coreeană nu va tolera niciodată o astfel de afirmaţie defăimătoare la adresa liderului său".

Relaţiile dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud s-au deteriorat odată cu venirea la putere, la Seul, a preşedintelui Lee Myung-bak, un conservator care pledează pentru o politică intransigentă la adresa Phenianului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici