Phenianul avertizează cu privire la un risc de conflict nuclear, în cazul unui război cu Seulul

Coreea de Nord a avertizat vineri cu privire la un risc de conflict nuclear, în cazul unui nou război între cele două Corei, în condiţiile în care eforturile diplomatice continuă pentru a reduce tensiunile din peninsulă.

21 afișări
Imaginea articolului Phenianul avertizează cu privire la un risc de conflict nuclear, în cazul unui război cu Seulul

Phenianul avertizează cu privire la un risc de conflict nuclear, în cazul unui război cu Seulul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform site-ului oficial nord-coreean Uriminzokkiri, declanşarea unui război în Peninsula Coreeană nu este decât o chestiune de timp.

"Din cauza atitudinii belicoase şi iresponsabile a Coreei de Sud, problema nu este dacă va fi pace sau război în Peninsula Coreeană, ci când va izbucni războiul", potrivit site-ului oficial.

"Dacă izbucneşte un război, acesta va conduce la un conflict nuclear care nu se va limita la Peninsula Coreeană", mai avertizează site-ul.

În acelaşi timp, Rodong Sinmun, jurnalul oficial al partidului comunist nord-coreean, a descris Peninsula Coreeană drept regiunea cea mai periculoasă din lume.

Ziarul şi-a reînnoit apelul la un tratat de pace cu Washingtonul şi la retragerea celor 28.500 de militari americani prezenţi în Coreea de Sud.

"Peninsula Coreeană rămâne regiunea cea mai periculoasă din lume. Acest lucru poate fi atribuit în întregime continuării politicii americane de agresiune împotriva DPRK" (Republica Democratică Populară Coreea, numele oficial al Coreei de Nord), potrivit Rodong Sinmun.

Phenianul afirmă în mod regulat că un conflict nuclear este iminent, dar ultimele avertismente intervin în condiţiile în care tensiunile au crescut în ultima vreme în regiune, după bombardarea unei insule sud-coreene de către Coreea de Nord, la sfârşitul lui noiembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici