Phenianul transmite că doreşte pace durabilă în Peninsula Coreea şi dezvoltarea relaţiilor cu SUA

Han Tae Song, ambasadorul nord-coreean la Naţiunile Unite, a declarat că relaţiile Coreei de Nord cu Statele Unite se vor dezvolta "fenomenal, într-un ritm rapid," dacă Washingtonul răspunde la eforturile Phenianului privind denuclearizarea cu acţiuni practice şi credibile.

488 afișări
Imaginea articolului Phenianul transmite că doreşte pace durabilă în Peninsula Coreea şi dezvoltarea relaţiilor cu SUA

Phenianul transmite că doreşte pace durabilă în Peninsula Coreea şi dezvoltarea relaţiilor cu SUA

Ambasadorul a mai afirmat, cu ocazia unei conferinţei ONU privind dezarmarea, că Phenianul continuă să depună eforturi pentru a stabili un "mecanism de pace permanent şi durabilă în Peninsula Coreea".

Summitul de la Singapore, între liderul nord-coreean Kim Jong-Un şi preşedintele american Donald Trump, a generat o schimbare dramatică a relaţiilor bilaterale, care până atunci erau "cele mai ostile de pe Pământ" şi a contribuit la asigurarea păcii şi securităţii în Peninsula Coreea, a mai afirmat Han.

Oficialul a mai afirmat că nu are informaţii despre un posibil nou summit Kim Jong-Un-Trump, ce ar putea avea loc chiar luna viitoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici