Pierre Lellouche: În privinţa romilor, problema o reprezintă Guvernul român

Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, acuză Guvernul român că nu consideră o prioritate problema romilor şi că nu depune mai multe eforturi pentru integrarea lor, afirmând că "problema o reprezintă Guvernul român", relatează France Info, în pagina electronică.

18 afișări
Imaginea articolului Pierre Lellouche: În privinţa romilor, problema o reprezintă Guvernul român

Pierre Lellouche: În privinţa romilor, problema o reprezintă Guvernul român (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Problema o reprezintă armonizarea cu Guvernul român: aceşti oameni sunt abandonaţi în natură şi se întorc în satele lor de origine în condiţii de mare sărăcie (...) Guvernul român trebuie să considere că este o prioritate naţională (...), să facă mai multe (...). Şi multe asociaţii din România susţin ceea ce spun", a declarat Lellouche.

Prima măsură anunţată de Pierre Lellouche la France Info a fost crearea unor dosare biometrice încă de luna viitoare, pentru a "împiedica pe oricine care primeşte un ajutor (pentru repatriere voluntară) să vină să primească un alt ajutor".

Pierre Lellouche susţine, de asemenea, acordarea unui ajutor pentru integrare de 3.600 de euro pe familie, pentru a lansa o mică afacere.

După expulzarea în câteva zile a aproximativ 200 de romi către România şi Bulgaria, doi secretari de stat români sunt în vizită în Franţa, pentru a promova o mai bună coordonare între Paris şi Bucureşti pe tema problemei romilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici