Pierre Sarkozy a părăsit Ucraina cu un avion militar. Transportul a costat 40.000 de euro

Pierre Sarkozy, fiul preşedintelui Franţei, a fost repatriat din Ucraina la bordul unui avion pus la dispoziţie de statul francez, costurile zborului fiind de circa 40.000 de euro, relatează presa franceză, citată de ziarul Le Parisien.

504 afișări
Imaginea articolului Pierre Sarkozy a părăsit Ucraina cu un avion militar. Transportul a costat 40.000 de euro

Pierre Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit publicaţiei Le Canard Enchaîné, Pierre Sarkozy a fost transportat în Franţa la bordul unui avion de tip Falcon 50, un avion medical aparţinând Forţelor Aeriene franceze.

Cursa specială a avut loc pe 25 ianuarie, după ce fiul preşedintelui suferise o toxiinfecţie alimentară în timp ce se afla în Ucraina pentru a susţine un concert, relatează presa franceză, citată de ziarul Le Parisien.

Preşedinţia Franţei a comunicat că Nicolas Sarkozy a plătit personal 7.632 de euro pentru transportarea fiului său.

Însă, conform tarifelor oficiale comunicate de Ministerul francez al Apărării, o oră de zbor cu acest tip de aeronavă costă 5.600 de euro, astfel că transportul a costat 39.200 de euro, diferenţa pe care ar trebui să o suporte preşedintele fiind de 32.000 de euro.

Conform presei de la Kiev, Pierre Sarkozy, în vârstă de 26 de ani, cunoscut în lumea muzicii sub numele de DJ Mosey, trebuia să susţină un concert într-un club din Ucraina, pe 25 ianuarie, dar s-a simţit rău şi a fost spitalizat în Odesa, ulterior fiind transportat în Franţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici