Piese de radar furate din Suedia au fost găsite în dronele ruseşti

Mici camere video furate în august din camerele de înregistrat viteza automobilelor de-a lungul autostrăzilor suedeze şi la Stockholm au fost găsite în interiorul dronelor de recunoaştere ruseşti Orlan-10 lansate în Ucraina, scrie site-ul suedez Aftonbladet, citat de presa ucraineană.

2120 afișări
Imaginea articolului Piese de radar furate din Suedia au fost găsite în dronele ruseşti

Piese de radar furate în Suedia găsite în dronele ruseşti

Specialiştii de la Kiev au demontat dronele căzute şi au găsit camerele ataşate de plăci de oţel folosite la radarele pe care au fost montate. Serviciile de securitate suedeze au spus că sunt la curent cu legătura dintre dronele ruseşti şi furtul camerelor, dar nu au vrut să dezvăluie mai multe detalii.

Majoritatea celor aproximativ o sută de furturi au avut loc la sfârşitul lunii august, între oraşele Thirp şi Hargshamn, altele din zona Stockholm. În septembrie au fost şi altele, mai ales în zona Uppland.

Potrivit Eva Lundberg, coordonatorul naţional al Autorităţii Suedeze de Transport, acum este necesară înlocuirea camerelor furate şi repararea radarelor sparte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici