Pieţele bursiere europene au deschis în scădere prima zi de tranzacţionare din 2019

Pieţele bursiere eurpene au deschis în scădere prima zi de tranzacţionare din 2019, temerile legate de evoluţia economiei mondiale, de conflictele comerciaale şi de instabilitatea politică determinând investitorii să se refugieze în active mai puţin riscante, informează Reuters.

343 afișări
Imaginea articolului Pieţele bursiere europene au deschis în scădere prima zi de tranzacţionare din 2019

Pieţele bursiere europene au deschis în scădere prima zi de tranzacţionare din 2019

Indicele pan-european Euro Stoxx 50 înregistra un minus de 0,43%, la Amsterdam AEX era în scădere cu 1,09%, iar CAC 40 (Paris) cu 0,55%. Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 0,63%.

Scăderea pieţelor europene vine după ce şi bursele asiatice au închis ziua pe minus, cu -0,31% pentru Nikkei 225 (Tokyo), -0,26% pentru Hang Seng din Hong Kong şi cu BSE Sensex (Bombay) cu -0,96%.

La Bucureşti indicele BET consemna un plus de 1,52%, la 7.495 de puncte, la ora 12.00, cu tranzacţii de 7,55 milioane lei (1,62 milioane euro).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici