Piloţi americani refuză să mai piloteze avioane F-22 Raptor, după incidente privind lipsa oxigenului

Mai mulţi piloţi americani au anunţat Forţele Aeriene că refuză să mai piloteze avioane de tip F-22 Raptor deoarece încă nu s-a descoperit cauza unor incidente privind lipsa oxigenului în cabină, a declarat şeful Comandamentului de lupte aeriene al U.S. Air Force.

301 afișări
Imaginea articolului Piloţi americani refuză să mai piloteze avioane F-22 Raptor, după incidente privind lipsa oxigenului

Piloţi americani refuză să mai piloteze avioane F-22 Raptor, după incidente privind lipsa oxigenului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Forţele Aeriene au încercat să determine cauzele celor circa 12 incidente legate de hipoxie, sau deficit de oxigen, întâmpinate de piloţi, dar fără rezultat până în prezent, a declarat generalul Mike Hostage, citat de CNN. El a notat că numai un grup mic de piloţi refuză să mai piloteze avioane Raptor.

"Sistemul de la bord care generează oxigen şi sistemul pentru control ambiental care îl alimentează ar putea fi contaminate", a apreciat generalul în rezervă Gregory Martin, un veteran al Forţelor Aeriene.

"Analizăm o varietate de ipoteze pentru a încerca să înţelegem circumstanţele exacte", a declarat Hostage. Comandamentul de lupte aeriene a precizat că încă nu a identificat cauza lipsei de oxigen, dar face progrese cu ancheta şi speră să determine în curând cauza exactă a problemei.

Piloţii au început să întâmpine probleme încă din 2008, iar avioanele au fost imobilizate la sol pentru a examina problema, după care au primit permisiunea de a zbura din nou anul trecut. În ianuarie 2011, s-a stabilit că avioanele Raptor pot zbura numai până la 7.600 de metri, deoarece peste această altitudine un pilot îşi poate pierde cunoştinţa în cazul lipsei de oxigen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici