Piloţi din 15 ţări, inclusiv România, au participat la un spectacol aerian în Serbia

Aproximativ 100.000 de persoane au urmărit spectacolul aerian internaţional desfăşurat duminică la aeroportul militar din Batajnica, în Serbia, la care au participat piloţi şi echipaje din 15 ţări, inclusiv România, relatează postul B92.

19 afișări
Imaginea articolului Piloţi din 15 ţări, inclusiv România, au participat la un spectacol aerian în Serbia

Piloţi din 15 ţări, inclusiv România, au participat la un spectacol aerian în Serbia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

La spectacol au fost 200 de participanţi din 15 ţări, între care Serbia, România, Cehia, Grecia, Marea Britanie, Danemarca, Spania, Ungaria, Slovenia, Italia, Austria, Franţa, Turcia şi Statele Unite.

Spectacolul de la Batajnica, localitate situată la nord de Belgrad, a început duminică dimineaţă, vizitatorii putând privi avioanele atât la sol, cât şi performanţele lor în zbor.

Forţele Aeriene sârbe au fost reprezentate de avioane de tip MiG-29, MiG-21, J-22 Orao, G-4 Supergaleb, An-26, Utva-75, Antonov An-2 şi de elicoptere Gazelle.

Piloţii din străinătate au defilat cu aparate de tip F-16, Alpha Jet, Grippen şi Eurofighter.

Primul avion construit în Serbia după destrămarea Iugoslaviei, Lasta-95, a fost de asemenea prezentat la spectacol, care a fost deschis oficial de ministrul Apărării, Dragan Sutanovaţ.

Ministrul de Interne, Iviţa Dacici, alţi miniştri, comandanţi ai armatei şi membri ai comunităţii diplomatice din Serbia au fost de asemenea prezenţi la eveniment, cel mai mare de acest fel din ţară, care a marcat 100 de ani de la fondarea aviaţiei sârbe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici