Piraţii informatici care au atacat Sony Pictures iau în derâdere FBI-ul, într-un nou mesaj online

Un mesaj publicat online, care pare a fi transmis de grupul de piraţi informatici care a atacat reţeaua Sony Pictures, ia în derâdere Biroul Federal de Investigaţii (FBI) pentru ancheta sa privind spargerea reţelei informatice a studiourilor de film.

362 afișări
Imaginea articolului Piraţii informatici care au atacat Sony Pictures iau în derâdere FBI-ul, într-un nou mesaj online

Piraţii informatici care au atacat Sony Pictures iau în derâdere FBI-ul, într-un nou mesaj online (Imagine: AFP)

Un e-mail care pare să vină din partea Guardians of Peace (GOP), grupul care a revendicat atacul de luna trecută asupra sistemelor informatice ale Sony, a fost trimis sâmbătă mai multor jurnalişti, potrivit hollywoodreporter.com. Mesajul, al cărui subiect este "Informaţiile care te interesează", conţine adresa web a unei pagini de pe site-ul Pastebin cu un mesaj intitulat "Cadou de Crăciun", luând în derâdere FBI-ul, care, vineri, a identificat Coreea de Nord ca fiind sursa atacului.

"Rezultatul anchetei FBI este atât de excelent, că aţi fi putut vedea ce făceam cu ochii voştri", precizează textul, care apoi redirecţionează cititorul către un videoclip de pe YouTube. "Vă felicităm pentru succes. FBI este cel mai BUN din lume", mai scrie în mesaj, în limba engleză, cu câteva greşeli.

Clipul video, care pare să fie adresat FBI-ului, îi numeşte pe investigatori idioţi şi conţine texte scrise într-o altă limbă decât engleza.

Potrivit hollywoodreporter.com, este imposibil de ştiut dacă, de fapt, e-mailul a fost trimis de GOP, pentru că, spre deosebire de mesajele anterioare, nu conţinea legături web spre documente confidenţiale ale Sony. Totuşi, mesajul are un format similar celorlalte trimise grupul de piraţi.

GOP a folosit, de asemenea, site-ul Pastebin când a publicat documente ale Sony, printre care se aflau mii de numere de asigurare socială a unor foşti şi actuali angajaţi ai companiei, e-mailuri jenante şi informaţii financiare confidenţiale. Subiectul e-mailului este identic cu cel folosit în alte mesaje transmise de GOP.

Mesajele de la GOP au apărut la scurt timp după ce a fot descoperit atacul informatic asupra Sony, pe 24 noiembrie, în urma căruia compania a decis anularea lansării filmului "The Interview", după ce piraţii au ameninţat cu acte de terorism dacă cererile nu le sunt îndeplinite. Sony Pictures a anulat lansarea filmului, după ce, miercuri, lanţurile de cinematografe americane au anunţat că nu vor difuza filmul a cărui premieră era programată pentru 25 decembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici