Piraţii somalezi au capturat un petrolier rus

Piraţii somalezi au atacat şi capturat, miercuri, în Golful Aden, petrolierul rus Moskovski Universitet, care are la bord 23 de marinari ruşi, a anunţat o sursă din Marină, citată de RIA Novosti, în pagina electronică.

132 afișări
Imaginea articolului Piraţii somalezi au capturat un petrolier rus

Piraţii somalezi au capturat un petrolier rus (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Incidentul s-a produs în jurul orei 08.00 (07.00, ora României), când petrolierul era în drum din Marea Roşie spre China.

Piraţii au atacat vasul rusesc la aproximativ 560 de kilometri est de Golful Aden. La bordul petrolierului se află 23 de persoane, toate având cetăţenie rusă.

O navă rusă de război, RFS Mareşal Şapoşnikov, se îndreaptă spre zona atacului pentru a acorda ajutoru petrolierului, dar nu va putea ajunge acolo mai devreme de miercuri noapte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici