Plângerile împotriva hoţilor de buzunare de la Muzeul Luvru au scăzut cu 75%

Prefectul de poliţie din Paris şi conducerea muzeului Luvru au anunţat, vineri, o scădere cu 75% a numărului de plângeri împotriva hoţilor de buzunare în această instituţie, după întărirea măsurilor de securitate, decisă în urma unei greve în luna aprilie a agenţilor de pază.

215 afișări
Imaginea articolului Plângerile împotriva hoţilor de buzunare de la Muzeul Luvru au scăzut cu 75%

Plângerile împotriva hoţilor de buzunare de la Muzeul Luvru au scăzut cu 75% (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numărul de plângeri pentru furt în incinta muzeului a scăzut de la 120, în medie pe lună, înainte de greva agenţilor de pază de la Luvru de pe 10 aprilie, la doar 30 în luna mai, marcând astfel o diminuare cu 75%, au anunţat prefectul de poliţie Bernard Boucault şi administratorul general al muzeului Luvru, Hervé Barbaret, cu ocazia unei vizite a poliţiştilor şi a agenţilor de pază la această instituţie.

"Poliţiştii în ţinută prezenţi sub piramida şi pe esplanada de la Luvru îi liniştesc pe turişti şi au în acelaşi timp capacitatea de a interveni", a declarat Bernard Boucault, după ce s-a întâlnit şi a discutat cu zeci de poliţişti.

Autorităţile franceze atribuie această scădere a numărului de plângeri efectului de descurajare generat de prezenţa poliţiştilor la faţa locului, asupra hoţilor de buzunare.

Poliţiştii patrulează în fiecare zi în anumite săli de la Luvru foarte frecventate.

"Fenomenul de agresivitate faţă de agenţii de pază sau de turiştii din sălile muzeului a dispărut", a declarat Hervé Barbaret.

Agenţii de pază de la Luvru şi-au exercitat dreptul la grevă în luna aprilie pentru a protesta faţă de agresiunile la care erau supuşi de hoţii de buzunare care se strecoară printre vizitatorii muzeului.

Sindicatele au evocat "agresiuni, ameninţări, lovituri şi insulte din partea hoţilor organizaţi în bande, adeseori minori, care fură de la turişti şi pe care nimic nu poate să îi oprească".

Aceşti hoţi, spun mai mulţi agenţi de pază, sunt adeseori minori din Europa de Est, care intră în muzeul Luvru, o instituţie care permite accesul gratuit pentru persoanele în vârstă de până la 25 de ani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici