Ploaia artificială a fost folosită pentru prima dată în Pakistan pentru a combate smogul

Autorităţile din Pakistan au folosit pentru prima dată ploaia artificială pentru a combate smogul. Mai multe avioane dotate cu echipamente de însămânţare a norilor care ajută la formarea acestora şi astfel pot provoca ploi, au survolat în weekend zone ale ţării, potrivit Sky News.

763 afișări
Imaginea articolului Ploaia artificială a fost folosită pentru prima dată în Pakistan pentru a combate smogul

Sursa foto: AP

Avioanele au zburat în special deasupra oraşului Lahore din estul Pakistanului, una dintre cele mai poluate comunităţi din întreaga lume.

„A plouat în cel puţin 10 zone din Lahore", a declarat ministrul-şef interimar din Punjab, Mohsin Naqvi, potrivit Al Jazeera.

El a precizat că autorităţile monitorizează impactul ploii artificiale pe o rază de 15 km.

„Cadoul" ploii artificiale a fost oferit de Emiratele Arabe Unite, a mai spus Naqvi.

„Echipe din Emiratele Arabe Unite, împreună cu două avioane, au sosit aici în urmă cu aproximativ 10-12 zile. Au folosit 48 de rachete de semnalizare pentru a crea ploaia", a explicat demnitarul pakistanez.

Emiratele Arabe Unite folosesc tehnica frecvent pentru a crea ploaie pe întinderea aridă a ţării.

Microparticule care pătrund în sânge prin plămâni şi care pot provoca cancer, au ajuns în weekend, la Lahore, la un nivel de peste 66 de ori mai mari decât limitele de pericol stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Problema poluării aerului din Pakistan s-a agravat în ultimii ani, ca urmare a combustibilului de calitate inferioară, a fumului de la arderea culturilor şi a temperaturilor scăzute din timpul iernii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici