Ploi torenţiale în Peninsula Coreeană. Numeroase persoane au fost evacuate

Ploile torenţiale au provocat pagube în mai multe regiuni din Peninsula Coreeană. Numeroase persoane au fost evacuate în Coreea de Sud, iar autorităţile din Coreea de Nord ar putea elibera apa din unele baraje.

413 afișări
Imaginea articolului Ploi torenţiale în Peninsula Coreeană. Numeroase persoane au fost evacuate

Ploi torenţiale în Peninsula Coreeană. Numeroase persoane au fost evacuate

Guvernul sud-coreean a plasat echipele de intervenţie în stare de alertă maximă. Ploile torenţiale au provocat întreruperi de energie electrică în mii de gospodării şi au forţat peste o sută de persoane să îşi evacueze locuinţele.

O persoană este dată dispărută în oraşul Busan din sudul ţării, în timp ce o altă persoană a fost rănită în provincia Jeolla de Sud, potrivit Reuters.

Ploi abundente sunt şi în Coreea de Nord. Autorităţile din sud se tem că oficialii nordului ar putea deschide porţile barajelor de pe râurile care curg peste graniţa dintre cele două ţări.

În trecut, astfel de eliberări de apă, deseori fără notificare din partea Phenianului, au provocat inundaţii în Sud. Ministerul Unificării, care se ocupă de relaţiile cu Nordul, a declarat vineri că a trimis un mesaj, solicitând o notificare în cazul eliberării apei, dar nu a primit niciun răspuns.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici