Podurile din Londra, BLOCATE de proteste de amploare. Poliţia a arestat zeci de persoane pentru a redeschide circulaţia

Cel puţin 70 de persoane au fost arestate după ce mii de protestatari au blocat cinci poduri din centrul Londrei pentru a îşi exprima îngrijorarea faţă de poziţia Guvernului Theresa May în contextul crizei schimbărilor climatice, relatează The Guardian.

6894 afișări
Imaginea articolului Podurile din Londra, BLOCATE de proteste de amploare. Poliţia a arestat zeci de persoane pentru a redeschide circulaţia

Podurile din Londra, BLOCATE de proteste de amploare. Poliţia a arestat zeci de persoane pentru a redeschide circulaţia

Protestatarii au început să scandeze pe cinci poduri principale din Londra încă de la ora locală 10.00. Aceasta reprezintă cea mai mare manifestaţie de acest fel din ultimii ani.

La ora 14.00 oamenii care blocau podul Southwark s-au mutat pe Blackfriars, de unde organizatorii au anunţat că în curând vor pleca spre Westminster. Alte poduri blocate au fost Waterloo şi Lambeth.

Ulteiror, Poliţia metropolitană a anunţat că podurile au fost redeschise, iar organizatorii ameninţă cu reluarea protestelor săptămâna viitoare.

Protestatarii cer Guvernului să reducă emisiile de carbon la zero până în 2025 şi să stabilească o "adunare cetăţenească" care să conceapă un plan de urgenţă similar cu cel din timpul celui de al Doilea Razboi Mondial.

 

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici