Polei şi trafic aerian perturbat la Moscova

Câteva zeci de zboruri au fost anulate sau au avut întârzieri, luni, pe principalele două aeroporturi internaţionale din Moscova, în timp ce Rusia continuă să lupte împotriva intemperiilor.

35 afișări
Imaginea articolului Polei şi trafic aerian perturbat la Moscova

Polei şi trafic aerian perturbat la Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe aeroportul internaţional Domodedovo din Moscova, închis şi rămas fără electricitate timp de mai multe ore duminică, circa zece zboruri aveau în continuare întârzieri, luni, potrivit unui purtător de cuvânt, citat de agenţiile ruse.

Celălalt aeroport internaţional, Şeremetievo, a cunoscut, de asemenea, probleme, aproximativ 30 de zboruri fiind anulate luni, în timp ce multe altele au decolat cu întârziere.

Douăsprezece linii de tramvai şi troleibuz din Moscova încă nu funcţionau luni din cauza îngheţării liniilor de transmisie electrică, a anunţat primarul capitalei, Serghei Sobianin, citat de agenţii.

Mersul pe trotuarele Moscovei a devenit periculos după ploaia îngheţată de vineri seara: peste 1.300 de persoane au fost rănite în capitala rusă în ultimele 24 de ore din cauza poleiului, potrivit unei surse medicale citate de agenţia Interfax.

Un număr de 27 de persoane au fost rănite de căderea crengilor îngheţate ale unor copaci.

De altfel, aproximativ 67.000 de persoane nu aveau curent electric, luni, la Moscova şi în alte regiuni din centrul Rusiei din cauza intemperiilor, potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă.

O ploaie îngheţată care a căzut vineri şi sâmbătă a transformat Moscova într-un imens patinoar. Trotuarele, copacii şi maşinile au fost acoperiţi cu gheaţă în numai câteva ore.

"S-a dovedit că nici capitala, nici împrejurimile sale nu sunt deloc pregătite să facă faţă acestui fenomen", scrie luni cotidianului Moskovski Komsomoleţ.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici