Poliţia a confirmat oficial identitatea atacatorului de la şcoala din Newtown - FOTO, VIDEO

Poliţia a confirmat oficial, duminică după-amiază, identitatea autorului atacului armat de la şcoala Sandy Hook din Newtown (Connecticut, nord-est) ca fiind Adam Lanza, în vârstă de 20 de ani, care s-a sinucis după ce a ucis 20 de copii şi şase adulţi vineri.

1728 afișări
Imaginea articolului Poliţia a confirmat oficial identitatea atacatorului de la şcoala din Newtown - FOTO, VIDEO

Poliţia a confirmat oficial identitatea atacatorului de la şcoala din Newtown (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Paul Vance, a confirmat de asemenea că atacatorul şi-a ucis anterior mama la domiciliul său. La fel ca şi celelalte victime, aceasta a murit după ce a fost împuşcată de mai multe ori.

"Bărbatul suspectat a fi atacatorul din şcoala primară Sandy Hook a fost identificat ca fiind Adam Lanza. Acesta a murit din cauza rănilor provocate prin împuşcate, moartea sa fiind clasată ca sinucidere", a declarat Vance în a doua a sa conferinţa de presă de duminică după-amiază.

Vance a reafirmat că Adam Lanza a utilizat mai ales o puşcă de asalt Bushmaster 223 pentru a comite aceste crime. Acesta avea de asemenea două pistoale, de care s-a servit pentru a se sinucide, şi mai multe încărcătoare pline pentru fiecare armă.

O a patra armă, un pistol, a fost găsit în portbagajul maşinii sale parcată în afara şcolii.

Vance a subliniat că Adam Lanza a tras în şcoală "mult, foarte multe focuri, sute". Acesta a mai precizat că autorităţile locale au adunat "destule elemente" fără a dori încă să menţioneze posibilele motive ale atacului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici