Poliţia a confirmat: Victimele descoperite în camionul din Essex sunt chinezi

Poliţia britanică a confirmat joi naţionalitatea chineză a celor 39 de persoanelor decedate descoperite miercuri într-un camion din comitatul britanic Essex. Conform ultimelor informaţii transmise de autorităţile britanice, 31 dintre cadavre sunt de sex masculin, iar opt dintre acestea, de sex feminin, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

1920 afișări
Imaginea articolului Poliţia a confirmat: Victimele descoperite în camionul din Essex sunt chinezi

Cazul camionului cu 39 de cadavre: Victimele descoperite ar fi chinezi

Victimele descoperite în camionul din parcul industrial Waterglade, din oraşul Grays, ar putea fi de naţionalitate chineză, conform informaţiilor comunicate de presa britanică, ca urmare a detaliilor transmise de autorităţile belgiene care au început joi o anchetă asupra rutei pe care a urmat-o camionul înmatriculat în Bulgaria.

Confrom primelor rezultate obţinute de anchetatori, camionul ar fi ajuns în Purfleet, oraş situat la vest de Grays, pe râul Thames, venind dinspre oraşul belgian Zeebrugge.

Eric Van Duyse, purtător de cuvânt al procuraturii din Belgia a informat că o investigaţie asupra incidentului este în desfăşurare. „Nu avem nicio idee, în acest moment, legată de cât timp a petrecut camionul pe teritoriul Belgiei, puteau fi ore sau zile, noi nu ştim”, a adăugat acesta. „Această investigaţie va fi efectuată în cooperare cu poliţia şi autorităţile judiciare britanice”, a transmis un procuror belgian.

Rezultatele primelor investigaţii confirmă sosirea containerului în care cadavrele au fost descoperite marţi, în Zeebrugge, în jurul orei 2:50 p.m., ora locală, (15:50, ora României), plecând în aceeaşi zi către portul britanic Purfleet, la care a ajuns miercuri la ora 1 a.m., ora locală (3:00, ora României),

Echipaje ale serviciului local de ambulanţă au semnalat descoperirea contanerului în care trupurile a 39 de persoane decedate erau depozitate în jurul orei 1:40, ora locală ( 3:40, ora României).

Anchetatorii belgienui au transmis că nu se cunosc detalii legate de felul şi locul în care persoanele au fost plasate în interiorul containerului. Unele surse de ştiri apreciază că persoanele ar fi putut deceda din cauza temperaturilor scăzute din containerul frigorific, de sub -25 de grade Celsius.

 

Ştirea iniţială

Camionul, condus de nord-irladezul Mo Robinson ar fi părăsit portul Purfleet în jurul orei 1:05, ora locală, ( 3:00, ora României), urmând a fi descoperit de către echipajele locale de urgenţă, în parcul industrial Waterglade, la scurt timp după ce acesta a ajuns în acest loc, în jurul orei 1:30, ora locală ( 3:30, ora României).

Eric Van Duyse, purtător de cuvânt al procuraturii din Belgia a informat că o investigaţie asupra incidentului este în desfăşurare. „Nu avem nicio idee, în acest moment, legată de cât timp a petrecut camionul pe teritoriul Belgiei, puteau fi ore sau zile, noi nu ştim”, a adăugat acesta.

Poliţia a informat că partea din faţă a camionului, condusă de şofer, ar fi venit din Irlanda de Nord şi ar fi preluat containerul, în care cele 39 de cadavre au fost găsite, din portul Purfleet.

Poliţia din comitatul britanic Essex a anunţat miercuri descoperirea a 39 de cadavre în interiorul unui container al unui camion aflat într-un parc industrial. Poliţia a izolat zona în care cadavrele au fost descoperite, iar accesul în parcul industrial este interzis.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici