Poliţia albaneză a confiscat o tonă de canabis destinat Italiei

Poliţia albaneză a anunţat sâmbătă că a confiscat o tonă de canabis destinat Italiei, dar că traficanţii au reuşit să scape.

190 afișări
Imaginea articolului Poliţia albaneză a confiscat o tonă de canabis destinat Italiei

Poliţia albaneză a confiscat o tonă de canabis destinat Italiei (Imagine: Darius Mitrache/Arhiva Mediafax Foto)

Drogurile au fost găsite vineri seara într-un golf al Peninsulei Karaburun, la aproximativ 150 de kilometri sud-vest de Tirana, precizează poliţia într-un comunicat.

Albania este una dintre ţările din Balcani considerată placă turnantă în traficul cu stupefiante. Ea a devenit, potrivit unor experţi din cadrul unor poliţii naţionale, principalul furnizor de marijuana din Europa.

Poliţia albaneză a confiscat, de la începutul lui 2012 şi până în prezent, aproximativ cinci tone de canabis destinat pieţelor europene ale stupefiantelor, în special celei din Grecia şi Italia.

Deşi poliţia locală afirmă că distruge anual între 70.000 şi 100.000 de plante, unii experţi internaţionali apreciază că există zone izolate care scapă controlului autorităţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici