Poliţia chineză a împuşcat mortal un "insurgent" tibetan

Poliţia chineză a împuşcat mortal un presupus "insurgent" tibetan în cursul unui schimb de focuri în nord-vestul Chinei, a relatat, miercuri, agenţia China Nouă, citată de AFP.

22 afișări
Imaginea articolului Poliţia chineză a împuşcat mortal un "insurgent" tibetan

Poliţia chineză a împuşcat mortal un "insurgent" tibetan (Imagine: Mediafax Foto)

Este prima dată când autorităţile chineze admit că au ucis un manifestant de la debutul demonstraţiilor din Tibet şi în regiunile vecine, în martie.

Un poliţist a fost, de asemenea, ucis în schimbul de focuri care a avut loc luni în provincia Qinghai, locuită de o populaţie tibetană numeroasă, a adăugat agenţia oficială, citând poliţia provincială.

Incidentul s-a produs în timp ce forţele de ordine îl urmăreau pe liderul unei grupări "de insurgenţi care militează pentru independenţa Tibetului", a adăugat sursa citată. Potrivit autorităţilor, gruparea a încercat să incite ciobanii tibetani din districtul Dari să manifesteze la 21 martie, la o săptămână după revoltele violente din capitala Tibetului, Lhasa.

"În urma unei anchete de o lună, poliţia s-a deplasat luni la faţa locului pentru a-l aresta pe suspect. Acesta a opus rezistenţă în momentul interpelării şi au izbucnit focuri de armă", a relatat China Nouă.

"Un ofiţer de poliţie, Lama Cedain, a fost ucis iar ceilalţi poliţişti au deschis focul, ucigând susepctul", a adăugat agenţia oficială, fără a preciza numele "insurgentului presupus". Până în prezent, autorităţile chineze au dat asigurări că nu au ucis nici o persoană din rândul demonstranţiilor tibetani, dar au precizat că aceştia din urmă au făcut 20 de victime, dintre care 18 civili şi doi poliţişti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici