Poliţia din Baltimore a transmis Parchetului din Maryland raportul asupra decesului lui Freddie Gray

Poliţia din Baltimore a transmis Parchetului statului Maryland concluziile unei anchete interne asupra morţii lui Freddie Gray, un afroamerican decedat în detenţie la vârsta 25 de ani în urma unor răni suferite la coloana vertebrală în cursul reţinerii sale.

138 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Baltimore a transmis Parchetului din Maryland raportul asupra decesului lui Freddie Gray

Poliţia din Baltimore a transmis Parchetului din Maryland raportul asupra decesului lui Freddie Gray (Imagine: Hepta)

Raportul a fost transmis Parchetului statului Maryland cu o zi mai devreme de data prevăzută iniţial, a precizat joi şeful poliţiei oraşului, Anthony Batts, în cursul unei conferinţe de presă.

Parchetul din Maryland intenţionează să efectueze propria anchetă înainte de a decide o eventuală inculpare în cazul celor şase poliţişti care au participat pe 12 aprilie la arestarea lui Freddie Gray, al cărui deces pe 19 aprilie a provocat manifestaţii violente începând de luni la Baltimore, unde autorităţile au instituit restricţii de circulaţie pe timp de noapte.

Mii de poliţişti şi membri ai Gărzii Naţionale rămân mobilizaţi pe străzile din Baltimore. Manifestaţii contra violenţei poliţiei au avut loc miercuri în alte oraşe din ţară. O sută de manifestanţi au fost arestaţi la New York.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici