Poliţia din Belarus reţine zeci de persoane în urma unei noi zile de manifestaţii împotriva lui Lukaşenko

  • Forţele de securitate din Belarus au reţinut sâmbătă zeci de protestatari
  • Mii de oameni s-au adunat din nou, sâmbătă, în centrul oraşului Minsk, pentru a-i cere demisia lui Lukaşenko
  • Un grup de femei a scandat „Preşedintele nostru este Sveta” - referindu-se la politicianul de opoziţie Sviatlana Tsikhanouskaya
1041 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Belarus reţine zeci de persoane în urma unei noi zile de manifestaţii împotriva lui Lukaşenko

Poliţia din Belarus reţine zeci de persoane în urma unei noi zile de manifestaţii împotriva lui Lukaşenko

Belarus, o fostă republică sovietică şi unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Rusiei, este zguduită de proteste stradale masive după ce autorităţile locale l-au declarat pe Alexander Lukaşenko drept câştigător al alegerilor prezidenţiale din 9 august.

El a negat trucarea alegerilor şi a respins acuzaţiile privind folosirea forţei pentru a opri protestatarii. De asemenea, Lukaşenko acuză Occidentul că a pornit o campanie împotriva lui.

Sâmbătă, pe reţelele de socializare au apărut imagini în care un ofiţer mascat smulge un steag roşu şi alb din mâinile Ninei Baginskaya, o activistă în vârstă de 73 de ani, care a devenit o figură centrală a protestelor după ce s-a luptat cu poliţia luna trecută.

În filmări, poliţiştii sunt văzuţi cum o bagă pe bătrână în dubă, dar ulterior, presa locală a scris că a fost eliberată.

Protestatarii au folosit în mitingurile lor steagul roşu şi alb pe care Belarus l-a adoptat după destrămarea Uniunii Sovietice din 1991, înainte ca Lukaşenko să restabilească versiunea sovietică patru ani mai târziu, scrie Reuters.

Şase jurnalişti au fost reţinuţi la mitingul de sâmbătă, dar au fost eliberaţi imediat, potrivit Asociaţiei Jurnaliştilor din Belarus.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici