Poliţia din Kosovo a dispersat un protest al veteranilor de război cu spray iritant

Poliţia din Kosovo a folosit luni spray iritant pentru a dispersa aproximativ 2.000 de veterani de război care au încercat să intre în parlament pentru a protesta faţă de un proiect de lege privind salariile minime din sectorul public care îi exclude.

129 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Kosovo a dispersat un protest al veteranilor de război cu spray iritant

Poliţia din Kosovo a dispersat un protest al veteranilor de război cu spray iritant

Fondul Monetar Internaţional şi alte instituţii financiare au avertizat că Kosovo, măcinat de sărăcie şi corupţie şi aflat în dificultate financiară, nu îşi poate permite să acorde beneficii mai mari celor aproape 50.000 de veterani de război înregistraţi, relatează Reuters.

Legiuitorii urmau să dezbată luni o lege pentru creşterea salariului minim din sectorul public, dar sprijinul plătit veteranilor de război nu a fost inclus.

Dimineaţa, veteranii au început să se adune în faţa parlamentului, iar poliţia a pulverizat cu spray iritant când aceştia au încercat să intre cu forţa în clădire.

Protestatarii fluturau steaguri ale fostei gherile a Armatei de Eliberare a Kosovo, care a dus o revoltă în 1998-1999 împotriva regimului represiv sârb.

Kosovo şi-a câştigat independenţa în 2008.

Veteranii spun că autorităţile din Kosovo nu le-au acordat beneficii şi respect pe măsura rolului lor cheie în obţinerea acestui statut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici