Poliţia din Roma dezminte că ar fi fost identificaţi doi români în cazul violului de sâmbătă

Şeful poliţiei din Roma, Giuseppe Caruso, a dezminţit marţi că ar fi fost identificaţi doi români în cazul violării unei italience de 14 ani la sfârşitul săptămânii trecute, relatează Sky Tg24.

Urmărește
19 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Roma dezminte că ar fi fost identificaţi doi români în cazul violului de sâmbătă

Poliţia din Roma dezminte că ar fi fost identificaţi doi români în cazul violului de sâmbătă

Presa italiană a relatat zilele trecute că poliţia ar căuta doi români suspectaţi de comiterea violului care a avut loc în zona Caffarella. În urma acestor informaţii, patru români au fost bătuţi la Roma într-un incident cu caracter xenofob.

"Nu corespund realităţii informaţiile privind identificarea a doi români", a declarat Giuseppe Caruso, şeful poliţiei din Roma.

O italiancă de 14 ani a fost violată sâmbătă în zona Caffarella, iar prietenul ei a fost bătut de doi bărbaţi. Victimele au declarat că autorii sunt doi romi, posibil est-europeni.

Poliţia italiană a demolat luni zeci de barăci şi tabere ilegale din Roma şi împrejurimi, în urma violului comis asupra unei fete în vârstă de 14 ani.

Aproximativ 100 de ofiţeri de poliţie, soldaţi, pădurari şi pompieri intenţionează să desfiinţeze săptămâna viitoare aproape 80 de tabere ilegale ridicate în pădurea Castelfusano, între Roma şi staţiunea învecinată Ostia.

Daciana Sârbu şi Corina Creţu i-au scris lui Berlusconi

Deputatele europene Daciana Sârbu şi Corina Creţu au trimis, marţi, o scrisoare deschisă premierului italian Silvio Berlusconi şi ministrului de interne Roberto Maroni, prin care protestează faţă de noul val de acuzaţii discriminatorii din partea unor politicieni italieni la adresa românilor.

"Se vorbeşte foarte des, în ultima vreme, despre hoţii şi violatorii români. Se vorbeşte cu atâta insistenţă, încât restul Europei ar putea crede că român este un fel de sinonim italienesc al termenului «infractor». Presa dvs relatează despre cazuri îngrijorătoare apăsând puternic pe cuvântul «român»; jurnaliştii îşi fac datoria de a informa, chiar dacă, prezentând cazul unui român, trec sub tăcere celelalte zece sau o sută de cazuri similare, în care sunt implicaţi cetăţeni italieni sau de oricare altă naţionalitate. Ceea ce ne sperie cu adevărat este însă insistenţa cu care voci ale scenei dvs politice continuă să prezinte România ca pe un izvor al infracţiunii, iar pe români – ca pe un popor alcătuit exclusiv din răufăcători şi criminali", se arată în scrisoare.

Ambasada României la Roma a cerut MAE italian schimbarea limbajului

Ambasada României la Roma a trimis, săptămâna trecută, scrisori prefecţilor şi primarilor din zonele unde s-au înregistrat agresiuni asupra românilor şi a semnalat MAE italian violenţele şi atitudinile discriminatorii şi xenofobe faţă de români, cerând schimbarea limbaj inclusiv la nivel politic.

În acest moment, pentru MAE este o prioritate prevenirea escaladării situaţiei şi eliminarea agresivităţii şi a discriminării la adresa românilor din Italia.

Citeşte şi:

Roma: O fată de 14 ani a fost violată, suspecţii fiind romi est-europeni

Patru români, răniţi într-un atac asupra unui restaurant din Roma

Ambasada României la Roma a cerut MAE italian schimbarea limbajului

Daciana Sârbu şi Corina Creţu îi scriu lui Berlusconi

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici