Poliţia din Wisconsin a împuşcat mortal un adolescent afroamerican, generând proteste

Poliţia din statul american Wisconsin a împuşcat mortal vineri un adolescent afroamerican care nu părea să fie înarmat, determinând zeci de persoane să protesteze la locul crimei, relatează Reuters.

849 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Wisconsin a împuşcat mortal un adolescent afroamerican, generând proteste

Poliţia din Wisconsin a împuşcat mortal un adolescent afroamerican, generând proteste (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comandantul poliţiei din Madison, Mike Koval, a declarat că un ofiţer a răspuns la un apel de urgenţă vineri seara şi a pătruns cu forţa într-un apartament în care intrase tânărul de 19 ani, suspectat într-un caz recent de atac.

Koval a precizat că a urmat o luptă între ofiţer şi suspect, iar tânărul a fost împuşcat mortal, potrivit unei înregistrări a conferinţei de presă, difuzată de postul de televiziune WKOW.

"Primele elemente de la locul faptei nu au arătat că subiectul ar fi folosit vreo armă sau ceva de genul acesta", a adăugat comandantul.

Incidentul intervine într-o perioadă în care violenţa poliţiei împotriva minorităţilor din ţară este aspru criticată şi generează proteste.

Potrivit unor înregistrări video postate pe reţelele de socializare, zeci de persoane au protestat la locul crimei, scandând: "În cine poţi avea încredere? Nu în poliţie".

Publicaţia Wisconsin State Journal a relatat că prieteni ai adolescentului ucis, identificat de manifestanţi drept Anthony "Tony" Robinson, s-au adunat la faţa locului şi l-au descris drept o persoană veselă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici