Poliţia japoneză caută o persoană care a trimis prin fax ameninţări cu bombă în sute de şcoli

O persoană care a trimis prin fax ameninţări cu bombă în sute de şcoli din Japonia este căutată de poliţiştii japonezi, potrivit BBC.

68 afișări
Imaginea articolului Poliţia japoneză caută o persoană care a trimis prin fax ameninţări cu bombă în sute de şcoli

Poliţia japoneză caută o persoană care a trimis prin fax ameninţări cu bombă în sute de şcoli

Ameninţările au fost trimise prin fax către licee şi universităţi la începutul acestei săptămâni de la un număr înregistrat la Tokyo. Potrivit poliţiei, nu au fost găsiţi explozibili în clădirile şcolilor, iar până în prezent nu au fost atacuri asupra elevilor şi personalului.

Ameninţările cu bombă sunt rare în Japonia, care este cunoscută pentru rata scăzută a criminalităţii.

Primul val de mesaje a început luni, ajungând la şcoli şi universităţi din întreaga ţară. În prefectura Saitama, peste 170 de şcoli au primit ameninţări cu bombă, au declarat oficialii. Presa locală a relatat că un mesaj susţinea că au fost amplasate peste 330 de bombe, în timp ce un alt mesaj anunţa „Am plantat o bombă uriaşă". În alte mesaje se cereau răscumpărări cuprinse între 300.000 de yeni şi 3 milioane de yeni.

Marţi, mesaje care ameninţau cu uciderea elevilor şi profesorilor cu diferite arme au fost trimise de la acelaşi număr către licee din diferite prefecturi, inclusiv Osaka, Saitama şi Ibaraki, în apropiere de Tokyo.

În urma ameninţărilor, multe şcoli din Japonia au fost închise ca măsură de precauţie.

Faxurile sunt încă utilizate pe scară largă în Japonia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici