Poliţia pakistaneză a confiscat 4,5 tone de explozibil în oraşul Lahore

Poliţia pakistaneză a anunţat că a confiscat 4,5 tone de explozibil, puşti şi veste explozibile în cadrul operaţiunilor efectuate luni şi marţi la Lahore, un oraş din estul ţării afectat de două atentate sinucigaşe săptămâna trecută.

47 afișări
Imaginea articolului Poliţia pakistaneză a confiscat 4,5 tone de explozibil în oraşul Lahore

Poliţia pakistaneză a confiscat 4,5 tone de explozibil în oraşul Lahore (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Poliţia a efectuat ieri şi astăzi operaţiuni în mai multe magazine din oraş şi a confiscat arme şi explozibil", a declarat marţi un oficial de rang înalt al poliţiei din Lahore, Zulfiqar Hamed.

Vineri, 57 de persoane au fost ucise într-un dublu atentat sinucigaş care a vizat armata în Lahore. La 8 martie, un kamikaze aflat la volanul unei maşini-capcană a intrat într-un imobil al poliţiei din acest oraş cu opt milioane de locuitori, provocând moartea a 15 persoane.

"Marţi, poliţia a percheziţionat un magazin din cartierul Iqbal Town şi a confiscat 170 de saci, majoritatea conţinând nitrat de amoniu, cu o greutate totală de trei tone, două veste explozibile, patru puşti, trei mitraliere şi o mitralieră uşoară", a precizat ofiţerul.

Cel puţin zece suspecţi, între care şi proprietarul magazinului, au fost arestaţi pentru a fi interogaţi.

Poliţia a confiscat luni, într-un alt magazin din Iqbal Town, 1,5 tone de substanţe explozibile, între care potasiu folosit la fabricarea petardelor, muniţie pentru puşti şi 16 grenade, a adăugat Hamed.

Atentatul de la 8 martie a fost revendicat de Mişcarea talibanilor din Pakistan (TTP), afiliată al-Qaida.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici