Poliţia suedeză a început o anchetă privind scurgerile din conductele Nord Stream

Poliţia naţională suedeză a deschis o anchetă privind scurgerile de la gazoductele Nord Stream. De asemenea, cazul este analizat de procuratură.

957 afișări
Imaginea articolului Poliţia suedeză a început o anchetă privind scurgerile din conductele Nord Stream

Pe baza raportului depus de poliţia suedeză, procurorul va stabili următorii paşi, a declarat miercuri, prin telefon, Karl Jigland, de la serviciul de presă al Parchetului suedez, pentru CNN. Tot miercuri, poliţiştii au declarat pentru CNN, că a fost depus un dosar privind o infracţiune.

„Calificarea juridică este în prezent sabotaj grav, dar încadrarea ar putea fi schimbată", a anunţat poliţia prin intermediul unui e-mail.

Autorităţile suedeze au avertizat marţi cu privire la apariţia unor scurgeri în gazoductele Nord Stream 1 şi Nord Stream 2 din Marea Baltică.

Mai mulţi lideri europeni au invocat îngrijorări cu privire la incident, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, referindu-se la scurgerile din conducte ca la o „acţiune de sabotaj”.

Totodată, premierul suedez Magdalena Andersson a declarat marţi că incidentul este „probabil o acţiune deliberată".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici